Chatten zonder registratie

Heb jij soms ook gewoon zin om jezelf tegen een wildvreemde helemaal bloot te geven? Natuurlijk niet letterlijk. Gewoon door een goed gesprek aan te knopen en je persoonlijkheid uit de doeken te doen. Het liefst doe je dit natuurlijk wel anoniem. Je wilt immers niet later met bepaalde uitspraken of gedachtes geconfronteerd worden. Chatten zonder registratie biedt dan uitkomst. Op deze manier kan je met vreemden chatten uit heel Nederland en zelfs met wildvreemden uit alle uithoeken van de wereld een gesprek aangaan. Zomaar thuis vanachter je computer. Dat is nog eens makkelijk.

Valkuilen

Er zijn vele leuke chatsites waar je kunt beginnen zonder je hoeven te registeren. En nee, je hoeft ook niet in te loggen via Facebook of Twitter. Dat is schijn anonimiteit. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is natuurlijk chatroulette waar je zonder je te hoeven registeren kunt chatten met mensen van over de hele wereld. Helaas kent chatroulette, en de andere alternatieven, wel een boel valkuilen.

“Ondanks de nadelen is online chatten nog steeds enorm leuk.”

Chatroulette

Voor degenen die niet bekend zijn met chatroulette. Chatroulette is een populaire website waar je via de webcam kunt chatten met mensen van over de hele wereld. Je kunt mensen die je niet interessant lijken zonder problemen wegklikken. Andersom geldt dit dus ook. Probleem hiervan is dat een gesprek beginnen met iemand vaak lastig gaat. Meestal ben je al weg geklikt voordat je überhaupt je mond hebt kunnen opendoen om iets te zeggen. Het meest vervelende zijn echter de vieze mannetjes die hun geslachtsdeel graag tonen. Aangezien er niet gescreend wordt, kan er zomaar een geslachtsdeel in beeld komen. Niet hetgeen je wilt zien als je op zoek bent naar een leuke gesprekspartner. Gelukkig vind je zo af en toe wel een leuke chatpartner die al deze ontberingen het waard maken. Daarnaast zijn er ook nog voldoende alternatieven voor handen waar deze problemen wellicht minder zijn.

Voor- en nadelen

Chatten zonder registratie is vandaag de dag geen enkel probleem meer. Enige nadeel van chatten zonder registratie is dat er geen screening vooraf plaatsvindt. Hierdoor kom je ook zeer vreemde mensen tegen die je liever niet tegenkomt in de krochten van het internet. Groot voordeel is daarentegen weer wel dat het anoniem is.