Online chatten óók leuk voor vrouwen

Vrouwen denken vaak dat online chatten niet voor hun is weggelegd. Dat heeft te maken met bepaalde mannen die actief zijn op het wereldwijde web. Helaas vind je die perverselingen in alle lagen van de maatschappij. Je vindt ze in de kroeg, in de bioscoop en ook in online chatrooms. Dat is vervelend, maar onoverkomelijk. Dat betekent echter niet dat vrouwen niet online moeten gaan chatten. Het kan namelijk nog steeds leuk zijn. Of je nou een vriendschap zoekt, een leuk gesprek bij een goed glas wijn, de moderne variant op een penvriend(in), een flirt of een relatie. Het is allemaal mogelijk.

Chat met mannen en vrouwen

Er zijn veel chatsites waar het een oase is voor vrouwen. Hier worden vrouwen gekoesterd en met respect behandeld door mannen. Ook zijn er chatsites waar vrouwen met vrouwen kunnen chatten. Dat is met name leuk als je een goed gesprek wilt aangaan over mode gerelateerde zaken of als je wilt praten over problemen in de privésfeer. Je kunt dan natuurlijk beter praten met een andere vrouw dan met een man die met name ja zal knikken, maar niet vaak met gedegen advies komt waar je iets mee kunt.

“Praat met een Amerikaanse vrouw of een Italiaanse man.”

De diversiteit van gesprekken

Veel vrouwen zijn bang voor het spookbeeld dat geschetst is naar aanleiding van chatroulette. Op deze chatsite zijn er helaas veel ‘vieze mannetjes’ die geen serieus gesprek willen aangaan. Gelukkig zijn er ook andere chatsites waar je terecht kunt. Je hoeft je niet meteen aan te melden op een datingsite om via een chat een flirt aan te kunnen gaan of een leuk gesprek te hebben met iemand in van over de hele wereld. De ene keer spreek je met een leuke Italiaan en de andere keer met een serieuze Japanner en weer een andere keer spreek je met een patriottische Amerikaan. Dat maakt online chatten ook voor vrouwen hartstikke leuk.

Een unieke ervaring

Online chatten is een echte ervaring. Je kunt zowel chatten op de ouderwetse manier, maar je kunt ook webcam chatten. In het laatste geval kan je je gesprekspartner in levende lijve zien. Dat is wel meteen een stuk minder anoniem. Ook dien je dan op te passen voor het feit dat je gesprekspartner het gesprek kan opnemen. Natuurlijk gebeurt dat niet vaak, maar je dient wel, zoals bij alles wat je doet, wel op te passen. Dat chatten ook leuk is voor vrouwen staat echter wel buiten kijf. Probeer het ook eens uit. Wie weet wie je tegen het lijf loopt!