De voor- en nadelen van chatroulette op een rijtje

Chatroulette was er zomaar van de één op de andere dag. Het was meteen een wereldwijde hit. Iedereen heeft de berichten in de media vast wel gezien, gehoord of gevolgd. Je kon bijna niet ontkomen aan de wereldwijde hit die chatroulette heet. Het principe is dan ook zeer eenvoudig, innovatief en op het eerste oog leuk.

Hoe het werkt

Je kunt zonder registratie meteen chatten met wildvreemden van over de hele wereld. Dat doe je in een anonieme omgeving, al moet daar wel een kanttekening bij geplaatst worden. Je hebt namelijk te maken met de webcam functie. Deze kan je in- of uitschakelen, maar heb je de webcam uit dan zal je minder snel in gesprek komen. Via de webcam zie én hoor je jouw gesprekspartner. Daarnaast kan je ook nog eens een bericht typen, oftewel chatten. Het leuke is dat je zonder problemen kunt doorklikken naar een nieuwe gesprekspartner. Hierdoor zie je vaak 1 of 2 seconde een potentiële chatpartner voordat er een nieuwe in beeld komt. Want ook degene aan de andere kant van de wereld kan jou wegklikken.

Wegklikken

Aan de ene kant is het wegklikken een leuke toevoeging, maar aan de andere kant kan het ook op je zenuwen werken. Je hebt namelijk weleens dat je constant wordt weggeklikt. Je ziet dan een hoop nieuwe mensen, maar je leert natuurlijk niemand kennen. Voordeel is wel dat je iemand met wie je geen binding voelt meteen kunt wegklikken. Zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.

“Klik mensen die je niet leuk vindt zonder schuldgevoel weg.”

De befaamde geslachtsdelen in beeld

Chatroulette is hartstikke leuk en begon voortvarend. Helaas zijn er veel perverselingen die chatroulette gebruiken om aan hun trekken te komen. Helaas letterlijk en figuurlijk. Dat maakt chatroulette dan ook niet tot iets wat geschikt is voor kinderen. Je zult namelijk weleens geslachtsdelen in beeld krijgen. Dat is erg vervelend en een groot probleem dat maar niet kan worden opgelost. Dat komt natuurlijk omdat je anoniem kunt chatten zonder registratie. Helaas maken sommige mensen hier misbruik van.

Potentie

Chatroulette heeft nog steeds een ongekende potentie. Helaas verpest een kleine groep het voor de rest. Toch kan je wel degelijk in contact komen met nieuwe leuke mensen. Je moet er alleen wel wat voor overhebben.